Familjen Andersson

Familjen Andersson

Skärgårdshotellet i Nynäshamn AB är ett familjeägt hotell och drivs av familjen Andersson tillsammans med personal. Marita och Anders Andersson köpte hotellet år 2006 av Hotell Invest AB som bland annat drev Vildmarkshotellet i Kolmården. Redan ett år efter köpet utsågs hotellet till Årets företagare i Nynäshamn med motiveringen:

”Marita Andersson har genom sitt engagemang, starka vilja och målinriktning förverkligat sin dröm om att kunna driva ett eget hotell med konferensmöjligheter. Verksamheten har nu utvecklats till ett välfungerande hotell- och konferensanläggning. Marita har visat prov på ett utpräglat entreprenörskap, stor flexibilitet och är en god förebild för andra företagare vilket gör henne till en värdig mottagare av utmärkelsen. ”

För Marita och Anders är det en livsstil, snarare än ett yrke, att varje dag kunna erbjuda sina gäster en service som är skräddarsydd efter deras önskemål. Marita har en lång bakgrund i hotellbranschen och arbetade innan köpet av Skärgårdshotellet som VD på Nynäsgården i Nynäshamn i sex år. Dess för innan var hon receptionschef på Häringe Slott i fyra år.

Anders däremot hade arbetat hela sitt liv inom byggbranschen när de köpte hotellet. Den gedigna kunskap i byggrelaterade frågor har kommit väl till pass i samband med de stora renoveringsarbeten som gjorts på hotellet under åren. Att stå i köket är dessutom ett av Anders stora intressen, vilket har lett till att han ofta har ett finger med i spelet med det mesta som produceras i vårt kök.

Familjen är samlad på hotellet

Ägarduons barn Marcus och Amanda arbetar också på hotellet. Marcus började arbeta på hotellet 2006 efter studier till Civilekonom med inriktning på marknadsföring och är idag Hotellchef. Han är spindeln i nätet som ser till att det är ordning och reda på allt från bokningar, konferenser till scheman. Amanda började arbeta på hotellet som Marknadsansvarig under slutet av 2018 efter många år som webbredaktör på företagen Fjällräven, ICA Banken och Nobis Hospitality Group. Hon är bland annat ansvarig för hemsida, sociala medier och events.

Eftersom Skärgårdshotellet är ett hundvänligt hotell är även familjens fyrbenta vänner Trixie och Tuva med på hotellet. Kanske träffar ni dom i lobbyn vid nästa besök hos oss.

Varmt välkomna hem till oss!

*” anger obligatoriska fält

Hidden
DD snedstreck MM snedstreck ÅÅÅÅ
DD snedstreck MM snedstreck ÅÅÅÅ
Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.

Mer om oss

Det hela började med Järnvägshotellet/Nynäs krog som länge var ett av Nynäshamns mest kända landmärken och en byggnad med spännande historia.

Läs mer

Endast 40 minuter ifrån Stockholms Centralstation hittar du Skärgårdshotellet. Välj mellan att ta pendeltåget eller följ väg 73 söderut mot Nynäshamn.

Läs mer
Checka in i receptionen

Vi ser fram emot att höra från dig!
Kontakta oss på info@skargardshotellet.se
eller 08-520 111 20.

08-520 111 20
nynastips

Nynäshamnstips

Passa på att se dig omkring när du bor hos oss, Nynäshamn är en mysig skärgårdsstad där varje säsong har sin egen charm!!

Få våra bästa tips
mail

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Få erbjudanden och senaste nytt från oss.

Genom att anmäla dig till vårt nyhetsbrev samtycker du
till vår integritets– och cookiespolicy.