Nynäshamnstips

Passa på att se dig omkring när du bor hos oss, Nynäshamn är en mysig skärgårdsstad där varje säsong har sin egen charm. Här vill vi passa på att tipsa om familjen Anderssons bästa Nynäshamnstips.

mat Mat & Dryck

Restaurang Kroken
Alldeles intill vattnet i Nynäshamns gästhamn hittar du Restaurang Kroken innanför de faluröda väggarna. Njuta av vällagad mat, ett gott glas vin eller en öl från det lokala ångbryggeriet i en familjär miljö.
Kökeriet
Vägg i vägg med Nynäs Rökeri ligger Kökeriet, serveringen där du kan frossa i rökta delikatesser som räkor, lax, makrill och Rökeriets egna inläggningar av sill och strömming.
Torget Brasseri & Bar
Mitt i hjärtat av Nynäshamns centrum hittar du Torget Brasseri & Bar där du kan upptäcka en värld av smaker, såväl mat som dryck, i fin bistromiljö.
Nynäshamns Ångbryggeri
Boka en visning och smaka på mikrobryggeriets ölsorter. Hör om vägen från hembryggare till hantverksbryggare. Lukta på humle, smaka på malt och följ ölen från maltkross till flaskfyllning.
Bar & Burgers
Bra burgare, roliga ölsorter, milkshakes och mycket kul att göra! Titta på sport, spela shuffleboard, biljard, airhockey, dart, foosball, schak, back gammon eller varför inte yatzy.
Sushibar & Thai takeaway

Nynäshamns populäraste sushi- och thairestaurang bjuder på smaker från Thailand och Japan. Restaurangen bjuder också på en unik mysig Thailändsk miljö.

natur Natur

Strandvägen
En vacker kustväg slingrar sig utmed klipporna och havet för att mynna ut på Lövhagen. För den träningstörstiga finns elva stycken olika träningsredskap utplacerade längsmed vägen.
Knappelskär
Knappelskär är en udde belägen i Lövhagens naturreservat. Här finns fina stränder och en betagande utsikt över havet. På Knappelskärs södra udde finns en tunnelgrotta som tränger 15 meter in i berget.
Alhagen
Alhagens våtmark är ett naturskönt rekreationsområde. Det finns sammanlagt sex kilometer gångväg genom området där besökaren kan ta del av det rika växt- och djurliv som finns i anslutning till våtmarken.
Fjättern

I rekreationsområdet Fjättern kan du uppleva fina skogsmiljöer och den klara sjön Fjättern. Här kan du gå längs vindlande skogsstigar, springa och cykla på anlagda motionsspår, åka skridskor och längdskidor.

Nynäshamns Swimrunbana

Prova på Swimrun på Nynäshamns två fasta swimrrunbanor, välj mellan 5km eller 10km, i och runt naturreservatet Lövhagen. En härlig kombination av naturupplevelse, lagkänsla och äventyr.

Torö Stenstrand
På södra Torö ligger naturreservatet Ören. Här finns, förutom en makalöst vacker natur, också det som sägs vara Sveriges bästa surfingstrand - Torö Stenstrand.

shopping Shopping

Konstbutiken Konstartera

Konstbutiken Konstartera erbjuder konstnärs & hobbymaterial, målerikurser, uppspänning av duk, skär måttbeställda passepartouter och mycket mera. Vägg i vägg hittar ni även konsthallen Konstpoolen.

Bingeting

Vill du fynda när du är på besök i Nynäshamn är det till antikvitetsaffären Bingeting som du ska. Men ta god tid på dig för det finns mycket att kika på som man lätt missar om man inte tittar efter ordentligt.