Hotellet i Nynäshamn

På vägen in i Nynäshamn finner du Skärgårdshotellet i Nynäshamn. Oavsett om du är på genomresa, affärsresa, weekend eller konferens så är resan hit, på plats och när du reser vidare en del av den totala upplevelsen. Nynäshamn är en klassisk och pittoresk skärgårdsstad med strandpromenad, klippsatser, friluftsområde, små boutiquer, hamnbodar och restauranger.

Passa på att se dig omkring när du är hos oss, Nynäshamn är en mysig skärgårdsstad där varje säsong har sin egen charm. Att sitta och äta mjukglass längs kajen en varm och solig sommardag och se inloppet av alla båtar som lägger till. Besöka julmarknaden och botanisera bland delikatesser till årets julbordet är en upplevelse för hela familjen. Eller se naturreservatet Lövhagen i full höstskrud. Fråga oss så berättar och tipsar vi dig om alla sevärdheter som finns hos oss och i Nynäshamn.

Solig hotellterass med havsutsikt

Natur

Strandvägen – Eller ”Ringvägen” som den kallas i folkmun, slingrar sig fram mellan klippor och skog med vidunderlig utsikt över Östersjöns horisont. Idag är det populärt att cykla, åka inlines eller att promenera längs vägen. Den leder fram till Lövhagens café och vandrarhem. Här finns också Sveriges längsta idrottsplats, med elva stycken robusta redskapsstationer som har placerats ut längs med sträckan. Hela Strandvägen runt är det ca 6 km lång.

Lövhagen – Ett friluftsområde har rikligt med vandringsvägar och natursköna rastplatser att packa upp picknickkorgen vid.

Nickstabadet – Ett familjevänligt långgrunt bad i centrala Nynäshamn. Här finns allt från en stor härlig och långgrund sandstrand, till bryggor och stora gräsytor för dem som inte vill ha sand mellan tårna.

Kultur

Mopedum Svenska nostalgimuséet – I museet varvas närmare 70 veteranmopeder med miljöer inredda med möbler och prylar från 50, 60 & 70-talet.

Konstpoolen – En konsthall i Nynäshamns gamla badhus, som kombinerar inspirerande konstutställningar med evenemang där musiken flödar.

Godsmagasinet – En charmig träbyggnad mellan färjeterminalen och gästhamnen där du finner både konst och olika sorters hantverk.

Shopping

Hamnbodarna – I Fiskehamnen hittar du de skärgårdslika hamnbodarna. De röda bodarna inhyser små butiker samt serveringar och är en trevlig plats att strosa på.. Upptäck lokalt hantverk och minnesvärda souvenirer. Alla bodar har öppet under sommarmånaderna (juni – augusti) men vissa har även öppet året runt.

Nynäs Rökeri – Hos Nynäshamns Rökeri kan du köpa nyrökt fisk i charmig, gammaldags miljö. Här finns bland annat färska och rökta räkor, lax, makrill och rökeriets egna inläggningar av sill och strömming.

Chokladhuset – Levererantören till Nobelfestens efterfest, Nobel Night Cap, 2006- 2012. I deras butik finner ni praliner, chokladskorpor, marmelad, chokladkakor, marsipanbröd, chokladklubbor, drickchoklad, maränger, tårtor med mera. Allt tillverkas för hand av äkta råvaror.

Rappes – En bred mix av damkläder, som riktar sig mot kvinnor mitt i livet.

Märkesreturen – Klädförmedling av märkes- och kvalitetskläder samt skor för dam, herr och barn från skolåldern.

Hälsa & Skönhet

Havsbrisen – Erbjuder medicinsk fotvård, spa och massagebehandling för trötta fötter och underben.